top of page

ISDRONNINGTUR

til magiske

SVALBARD3.-6. februar 2023: "Blåtid & nordlys"

***
Tidligere isdronningturer:

18.-21. februar 2022
21.-24. januar 2022
15.-18. oktober 2021
12.-15. februar 2021
20.-23. november 2020

Image by James Padolsey
B9-DzAgl.jpeg

Du har kanskje vært på jentetur til London, Paris og New York? Flott der, men langt fra så eksotisk som å være Isdronning som jakter på nordlyset, drar på snøscootersafri i villmarka og kjører hundespann over viddene! Dette er vinterens program, andre årstider kan by på ATV-kjøring og isbresafari med båt eller grottevandring - det er uendelige muligheter for å lage seg minner for livet med hyggelige Longyearbyen som base. Vi spiser godt, bor bra ogen morgen besøker vi magiske Svalbard kirke, verden nordligste, for en liten yogastrekk og noen velvalgte meditasjoner som gjør godt for kropp og sjel... 

 

Vi legger alltid Isdronningturene til helger hvor Svalbard Adventure kan tilby ekstra gode priser på overnatting og aktiviteter og hvor flyprisene er rimelige. Dette gjør at du får ekstra mye for pengene på Svalbard med Isdronningtur. 

Isdronning for en helg!

Den ultimate jenteturen til Svalbard!

Isdronningtur kombinerer kultur, historie og "spektakulære" utendørsaktiviteter med god mat og drikke rundt den lille arktiske metropolen Longyearbyen.

 

Det er fare for at du kan bli  bitt av "polarbasillen", slik de som bor på Svalbard kaller det når man ønsker å komme igjen og igjen til Svalbard. Den kan sitte lenge i kroppen, men er helt ufarlig!

Du kan bli med alene, med mamma, datter, søstre, vinklubben eller syklubben. Bare du har lyst til å være isdronning for en helg! Kanskje du til og med blir kåret til turens Isdronning? 

Noen bilder fra Isdronningtur februar 2021.

unsplash-7bzvXyuT3aQ_edited_edited.jpg
imageresizer.jpeg
imageresizer-2.jpeg

"

"

Denne perioden av året er gjerne fotografenes store favoritt, spesielt siden de i tillegg til blålyset også får solide doser med nordlys å forevige.

Program ipad

Program 3. - 6. februar 2023

Med forbehold om endringer. Se mer info under "Pris & påmelding".

Fredag 

kl. 14:00

kl. 15:00

kl. 17:50

kl. 20:00

Lørdag 

kl. 07:00-11:00

kl. 09:00 - 13:00

kl. 13:30

kl. 20:00

kl. 09:30

kl. 11:00

 kl. 12:30

Ankomst Svalbard flyplass
Avreise Gardermoen med Norwegian kl 09:50. Busstransport fra flyplassen til Svalbard Hotell  "The vault", ca 15 min. Innsjekk.

Lunsj på Svalbard Hotell l Polfareren

Vi går fra hotellet til Svalbard bryggeri for fredagspilsen
Å brygge øl på Svalbard er en bragd!  Prøv gjerne "planken" med 5 ulike ølsorter. 

Biff à la Svalbard med pommes frittes på Svalbar Pub

Nydelig frokost  på hotellet

Hundesledetur 

Kjør ditt eget hundespann med 6 vakre husky'er innover i Adventsdalen. 2 og 2 kjører sammen, bytter på å kjøre og sitte i sleden. Vi henter og seler hundene selv og setter de tilbake etter endt tur under kyndig veiledning og koselig stemning i varmestua til den superhyggelige småbarnsfamilien som driver Svalbard Husky. Kr 1 800,- (ikke inkl. i prisen). Inkludert: Transport til og fra hotell, dress, støvler, lue, votter.

Lunsj på Kroa
Vi har bestilt bord på den hyggelige caféen på Svalbards kulturhus for  felles lunsj. Denne betales på stedet av hver enkelt, gi beskjed om du ikke ønsker å bli med her.  

3-retters middag på Restaurant Polfareren
Restaurant Polfareren ligger i hjertet av Longyearbyen  på Svalbard Hotell | Polfareren. Kjøkkenet er preget av både det norske, franske og asiatiske kjøkken. Denne kvelden har vi valgt fisk til hovedrett, forretten og desserten er en overraskelse!

Frokost venter oss på hotellet

Utsjekk Svalbard Hotell l Polfareren 

Flybuss fra hotellet til Svalbard lufthavn
Vi hentes på The Vault, bussen stopper også på museumet om man ønsker tur dit.

Søndag 

kl. 10:00 - 13:30

Nordlyssafari med snøscooter

Vi viser deg vei østover, langs elvedeltaet i Adventdalen og videre til is-fenomenet som inuittene kaller for «Pingo». Med snøscooter tar vi oss ut av byens lyskilder og inn i landskapet som lyses opp av snøen, månen og stjernene. Husk å kikke opp etter nordlys

Inkludert: Transport til og fra hotell, dress, støvler, hjelm, balaklava.

kl. 08:15

Vi møtes i resepsjonen for å gå til Svalbard kirke
Stillevandring til verdens nordligste kirke, for å virkelig ta inn de vakre omgivelsene vi befinner oss. Der fyller vi på med ro, energi og balanse i kropp og sjel.  Møt gjerne litt før for litt frukt/yoghurt og en kopp kaffe/te. Les mer på
kirken.no/svalbard.

kl. 14:00

Lunsj
Anbefalte spisesteder er Kroa og Fruene. Betales av den enkelte på stedet.

kl. 18:30

Hamburger på Stasjonen - Svalbards hyggeligste spisested!
Lokalet har lang historikk og er tematisert med fokus på hvalfangertiden på 1600 og 1700-tallet på Svalbard. Kjøkkenet bærer preg av rustikk eleganse, og ekte, ærlig norsk mat servert på originalt vis. Stasjonens burger med bl.a. bacon, cheddar og pommes frittes. Les mer på  www.stasjonen.no
Kåring av turens Isdronning. Denne hederstittelen går til ei som kanskje har utfordret seg selv litt ekstra, vist ekstra omtanke for andre eller bidratt på annen måte til å gjøre turen til en ekstra spesiell opplevelse! 

Mandag 

kl. 14:10

Avreise Svalbard flyplass
Med Norwegian, ankomst Gardermoen kl 18:30

kl. 07:00 - 10:00

Nydelig frokost på hotellet

Egentid
Se mer av Longyearbyen: 
Shopping er gøy i Longyearbyen, da dette er taxfree sone. Besøk på Nordpolet er et "must" og Svalbard Museum (kr 100,-) anbefales på det varmeste.

Alle dager

Aktiviteter

Nordlyssafari med ATV/snøscooter. Mørket og klarvær er vanligvis nøkkelen til å vitne det polare fyrverkeriet bedre kjent som nordlyset. Bli med oss på nordlyssafari hvor vi drar ut fra Longyearbyen belysning og inn i mørket mot vinterlandskapet i Adventdalen.

Hundesledetur i polarnatten. Kjør ditt eget hundespann! Med guidens hjelp setter vi hundene på plass i spannet, og sammen kjører dere to og to ut i polarnatten.

Isbresafari med båtVi utforsker naturens mektige isbreer i Isfjorden med båt. Opplev den mektige naturen og det yrende dyrelivet.

Snøscootersafari til isgrotteVi tar oss frem til Tellbreen med snøscooter, østover fra Longyearbyen, gjennom Adventdalen og Helvetiadalen. Vi stopper underveis for å sanke inn inntrykkene av naturen og de historiske landområdene. Vel fremme ved Tellbreen setter vi fra oss snøscooterne, finner frem hodelykten og går ned i grotten. Der skjuler seg en annen verden av trange passasjer, glitrende snøkrystaller, istapper og naturens egne kunstformasjoner.

  ATV Safari  

Livet i gruve 3. Opplev en gruvearbeiders hverdag på Svalbard. Vi utstyrer deg med arbeidsantrekk, og tar deg med på en kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet. 

RIB safari til Nordenskiöldsbreen og PyramidenKanskje en av de mest innholdsrike opplevelsene på Svalbard!  En spennende fjordsafari i lukket rib til den russiske spøkelsesbyen Pyramiden og den mektige Nordenskiöldsbreen. Pyramiden var tidligere en av de største bosetningene på Svalbard, med ca 1000 innbyggere. Det var et godt sted å bo, med skole, barnehage, hotell, restaurant og forskjellige fasiliteter. Les om Pyramiden her. 

Huset

huset.jpeg

"Huset" er Longyearbyens mest legendariske bygg. I mørketiden ser du det opplyst som et slott øverst i dalen. Det ble bygget som forsamlingshus i 1951, og fikk umiddelbart sitt berømte navn av byens befolkning. Her har det vært servering siden alkohol første gang ble tillatt servert på 50-tallet. De fleste av byens institusjoner inklusive skole, sykehus og postkontor, har hatt tilholdssted i Huset. 

I dag er Huset kjent for sin vinkjeller og sitt kjøkken. Siden 80-tallet er det bygget opp en vinkjeller som er blant Skandinavias største med over 20 000 flasker. Les mer om Huset her.

Les mer om aktivitetene her.

Svalbard hotell  |  The Vault

Svalbard Hotell | Polfareren åpnet i februar 2018 og ligger midt i hjertet av Longyearbyen sentrum. Den minimalistiske arkitekturen er inspirert av Svalbard Globale Frøhvelv, et sikkerhetslager plassert dypt i permafrosten, hvor det lagres matfrø fra hele verden for å bevare matforsyningen til kommende generasjoner. Her får du kostnadsfri Wi-Fi og moderne rom med flatskjerm-TV, radio og eget bad med dusj.

Hotel-Longyearbyen-Romutsikt-Standard-rom-The-Vault.jpeg
polfareren.jpeg

Restaurant Polfareren

Svalbard hotell l Polfareren byr ikke bare på overnatting, men har også en moderne restaurant og bar. Menyen er preget av det nordiske, franske og asiatiske kjøkken.  Om du ønsker å nyte noe godt i glasset, byr de også på øl fra Svalbard Bryggeri og har en velassortert vinliste.

Svalbar pub

Svalbar er Longyearbyens beste pub hvor fastboende og tilreisende møtes. Stemningen  er avslappet og kjøkkenet består av alt fra typisk husmannskost til mat fra alle verdensdeler. Serveres på en rustikk måte; både i form av god og hjemme-laget mat, og rause porsjoner.

pub.jpeg
LzFkFbCJ_edited.jpg
LzFkFbCJ.jpeg

3 sesonger

Svalbard er et reisemål som gir deg eventyr, refleksjon og naturopplevelser uansett årstid!

Blåtid og nordlys!

Nordlysvinter: 1. okt-28. feb

 

Denne perioden av året er gjerne fotografenes store favoritt, for nå er det både «blåtid» og solide doser med nordlys å forevige.

 

Blåtid er de ukene der sola beveger seg under horisonten og tilbake over horisonten igjen. Dette gir helt spesielle lysforhold på dagtid, med en vakker blåtone som rett og slett må oppleves for å forstås.

 

Nordlys døgnet rundt, er helt unikt for Svalbard Som det eneste bebodde sted i verden får man altså dagnordlys, som skiller seg i farge og styrke fra det som normalt opptrer om kvelden.

Magiske pastellfarger!

Solvinter: 1. mars-16. mai


Sola er vendt tilbake og energien likeså. Nå kan du gjøre utallige vinteraktiviteter! 

I denne perioden går vi fra litt sol til midnattssol i løpet av noen hektiske uker, og det er det de store utendørsopplevelsene som først og fremst lokker besøkende til Svalbard. Spesielt hundeturer og snøscooterturer er populære

 

Pastellvinter henviser til de helt spesielle og vakre lysforholdene, der snødekte fjell hviler mot en knallblå himmel, og der solens stadig sterkere tilværelse kaster de klareste pastellfarger over landskapet.

Midnattssol og fargerik flora!

Polarsommer: 17. mai-30. sept.

Om sommeren går natt og dag i ett i Høy-Arktis, det er ingen forskjell i lyset som forteller deg hvilken tid på døgnet det er. 

 

Om sommeren kommer mange for å oppleve naturen, floraen og dyrerike enten til fots eller med båt, eller begge deler. Tilbudet av organiserte aktiviteter er stort, og hundekjøring, ribb og kajakk er populære aktiviteter.

soldiagram_lys.png
P65iZ5yd.jpeg

Nordlyset kan du se i perioden 1. oktober – 28. februar.

Det magiske nordlyset!

Noen ganger behøver vi mørket for å legge merke til lyset. Svalbard skjer dette hvert år, når til og med dagen blir mørk nok for det sjeldne Nordlyset. Naturfenomenet alle ønsker å se, men som så altfor få har opplevd.

T-gEPu6n.jpeg
LzFkFbCJ_edited.jpg
LzFkFbCJ.jpeg

Visste du at det er flere isbjørner enn mennesker på Svalbard?

oRp_DfGA.jpeg
LzFkFbCJ.jpeg

Hva skal jeg ha med og hvordan skal jeg kle meg?

Forslag til pakkeliste:​​​

 • Pass

 • Førerkort til å kjøre ATV/snøscooter

 • Tynne og tykke ullsokker

 • Ullundertøy

 • Ulljakke/fleecejakke og bukse

 • Varm og vindtett ytterbekleding

 • Hals/skjerf

 • Varm og vindtett lue og vanter

 • Gode og varme sko

 • Pene hverdagsklær til bespisning

 • Tøfler eller innesko da man ikke bruker sko inne på hotellet

Pakkeliste ipad
bottom of page