ISDRONNINGTUR

til magiske

SVALBARD


15. - 18. oktober 2021
(program nedenfor)

&
21. - 24. januar 2022
(Se info under "Pris og påmelding" )

***
Tidligere turer:
12. - 15. februar 2021

20.- 23. november 2020

Image by James Padolsey
B9-DzAgl.jpeg

Du har kanskje vært på jentetur til London, Paris og New York? Flott der, men langt fra så eksotisk som å være Isdronning som jakter på nordlyset på ATV eller snøscooter i villmarka eller drar på isbresafari og utforsker naturens mektige isbreer med båt! 

Og hva passer vel bedre enn å stare dagene med rolig og mykgjørende yoga for å koble ut omverdenen, koble på deg selv og være tilstede i nuet. 

 

Isdronningtur er skreddersydd for jenter som vil til Svalbard! Alle årstider har sin egen magi og sesongene er lange. Vi legger Isdronningturene til helger hvor Svalbard Adventure kan tilby ekstra gode priser på overnatting og aktiviteter og hvor flyprisene er rimelige. Dette gjør at du får ekstra mye for pengene med Isdronningtur.

Isdronning for en helg - til go'pris!

Den ultimate jenteturen til Svalbard!

Isdronningtur kombinerer kultur, historie og "spektakulære" utendørsaktiviteter med god mat og drikke rundt den lille arktiske metropolen Longyearbyen.

 

Det er fare for at du kan bli  bitt av "polarbasillen", slik de som bor på Svalbard kaller det når man ønsker å komme igjen og igjen til Svalbard. Den kan sitte lenge i kroppen, men er helt ufarlig...

Du kan bli med alene, med mamma, datter, søstre, vinklubben eller syklubben. Bare du har lyst til å være isdronning for en helg! Kanskje du til og med blir kåret til turens Isdronning? 

press to zoom

press to zoom
149662821_4004643386259796_1769641379275941740_n
149662821_4004643386259796_1769641379275941740_n

press to zoom

press to zoom
1/13

Noen bilder fra Isdronningtur februar 2021.

unsplash-7bzvXyuT3aQ_edited_edited.jpg
imageresizer.jpeg
imageresizer-2.jpeg

"

"

Denne perioden av året er gjerne fotografenes store favoritt, spesielt siden de i tillegg til blålyset også får solide doser med nordlys å forevige.

 

Program (med forbehold om endringer)

15. - 18. oktober 202
Program for 21.-24. januar 2022 legges ut når det er klart.

Fredag 

kl. 14:10

kl. 15:00

kl. 18:00

kl. 20:00

Lørdag 

kl. 08:00

kl. 08:30 - 09:30

kl. 09:45

kl. 19:00

Søndag 

kl. 07:00 - 09:00

kl. 09:00 - 16:00

kl. 19:00

Mandag 

kl. 08:00

kl. 08:30 - 09:30

kl. 09:45

kl. 11:00

 ca kl. 14:20

kl. 16:20

Ankomst Svalbard flyplass
Avreise Gardermoen med Norwegian kl 09:50 . Busstransport fra flyplassen til hotellet, ca 15 min.

Innsjekk og lunsj på Svalbard Hotell Polfareren 

Vi besøker Svalbard bryggeri for fredagspilsen
Å brygge øl på Svalbard er en bragd!  Prøv gjerne "planken" med 5 ulike ølsorter. 

Hamburger med pommes frittes på Svalbar Pub
Grillede burgere og god stemning! 

Vi samles ved resepsjonen for avreise til yoga på Huset
Ta gjerne litt frukt og en kopp kaffe/te først.

Yoga på Huset

Verdens nordligste yogatime i historisk bygg. Vi fyller på med ro, energi og balanse i kropp og sjel. Timen passer for alle og krever ingen erfaring med yoga. Les mer om MediYoga her. Skyss tilbake til hotellet.

Nydelig frokost venter oss på hotellet

Egentid: bytur, museum, galleri eller hundesledetur  
Nyt sen frokost før du utforsker Longyearbyen. Kanskje ønsker du å besøke Svalbard Museum  (entré kr 100,-) eller bli med på felles tur til Galleri Svalbard Spis lunsj på en av Longyearbyens hyggelige kaféer. Anbefaler Kroa, Fruene eller Rabalder.

Middag på Huset
6- retters "Nordic tasting menu" på Huset er et "must"  når man er på Svalbard og vi har derfor "undt" oss å inkludere denne i prisen (pris kr 900,-).  Du blir tatt med på en kulinarisk reise i lokal mat, tilberedt og dandert som du aldri har opplevd før. Valgfritt med tilhørende vinpakke.  Se mer på  www.huset.com

Frokost 

Fjordcruise mot Esmarkbreen og Barentsburg med Polargirl
Vi krysser Isfjorden med kurs for Ymerbukta og Esmarkbreen. Mulighetene er mange til å oppleve det rikholdige arktiske dyre- og fuglelivet. Hold øynene åpne for både hval, sel, kobbe og et yrende fugleliv. Og er vi riktig heldige, lusker en isbjørn rundt inne ved breen. Guiden ombord vil fortelle om Longyearbyens historie, isbreer, dyre- og fugleliv og har kanskje også en “polarskrøne” eller to på lager.

Inkludert: Transport til og fra hotell, var, lunsj om bord. Varighet ca 10 timer. 

3-retters middag på Restaurant Polfareren og kåring av turens "Isdronning"

Restaurant Polfareren ligger i hjertet av Longyearbyen  på Svalbard Hotell | Polfareren. Kjøkkenet er preget av både det norske, franske og asiatiske kjøkken. 

Kåring av turens Isdronning. Denne hederstittelen går til ei som kanskje har utforderet seg selv litt ekstra, vist ekstra omtanke for andre eller bidratt på annen måte til å gjøre turen til en ekstra spesiell opplevelse. 

Vi samles ved resepsjonen for avreise til yoga på Huset
Ta gjerne litt frukt og en kopp kaffe/te først.

MediYoga på Huset

Vi fyller på med ro, energi og balanse i kropp og sjel. Timen passer for alle og krever ingen erfaring med yoga.

Frokost venter oss på hotellet

Utsjekk Svalbard Hotell l Polfareren 

Transport fra Svalbard Hotell l Polfareren til Svalbard lufthavn

Avreise Svalbard flyplass
Med Norwegian, ankomst Gardermoen kl 20:35

Aktiviteter

Hundesledetur i polarnatten. Kjør ditt eget hundespann! Med guidens hjelp setter vi hundene på plass i spannet, og sammen kjører dere to og to ut i polarnatten.

Nordlyssafari med ATV/snøscooter. Mørket og klarvær er vanligvis nøkkelen til å vitne det polare fyrverkeriet bedre kjent som nordlyset. Bli med oss på nordlyssafari hvor vi drar ut fra Longyearbyen belysning og inn i mørket mot vinterlandskapet i Adventdalen.

Isbresafari med båtVi utforsker naturens mektige isbreer i Isfjorden med båt. Opplev den mektige naturen og det yrende dyrelivet.

Snøscootersafari til isgrotteVi tar oss frem til Tellbreen med snøscooter, østover fra Longyearbyen, gjennom Adventdalen og Helvetiadalen. Vi stopper underveis for å sanke inn inntrykkene av naturen og de historiske landområdene. Vel fremme ved Tellbreen setter vi fra oss snøscooterne, finner frem hodelykten og går ned i grotten. Der skjuler seg en annen verden av trange passasjer, glitrende snøkrystaller, istapper og naturens egne kunstformasjoner.

  ATV Safari  

Livet i gruve 3. Opplev en gruvearbeiders hverdag på Svalbard. Vi utstyrer deg med arbeidsantrekk, og tar deg med på en kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet. 

RIB safari til Nordenskiöldsbreen og PyramidenKanskje en av de mest innholdsrike opplevelsene på Svalbard!  En spennende fjordsafari i lukket rib til den russiske spøkelsesbyen Pyramiden og den mektige Nordenskiöldsbreen. Pyramiden var tidligere en av de største bosetningene på Svalbard, med ca 1000 innbyggere. Det var et godt sted å bo, med skole, barnehage, hotell, restaurant og forskjellige fasiliteter. Les om Pyramiden her. 

huset.jpeg

Huset

"Huset" er Longyearbyens mest legendariske bygg. I mørketiden ser du det opplyst som et slott øverst i dalen. Det ble bygget som forsamlingshus i 1951, og fikk umiddelbart sitt berømte navn av byens befolkning. Her har det vært servering siden alkohol første gang ble tillatt servert på 50-tallet. De fleste av byens institusjoner inklusive skole, sykehus og postkontor, har hatt tilholdssted i Huset. 

I dag er Huset kjent for sin vinkjeller og sitt kjøkken. Siden 80-tallet er det bygget opp en vinkjeller som er blant Skandinavias største med over 20 000 flasker. Les mer om Huset her.

Les mer om aktivitetene her.

Svalbard hotell  |  Polfareren

Svalbard Hotell | Polfareren åpnet i februar 2016 og ligger midt i hjertet av Longyearbyen sentrum.

 

Her får du kostnadsfri Wi-Fi og moderne rom med flatskjerm-TV, radio og eget bad med dusj.

7NjY9cZB.jpeg
polfareren.jpeg

Restaurant Polfareren

Svalbard hotell l Polfareren byr ikke bare på overnatting, men har også en moderne restaurant og bar. Menyen er preget av det nordiske, franske og asiatiske kjøkken.  Om du ønsker å nyte noe godt i glasset, byr de også på øl fra Svalbard Bryggeri og har en velassortert vinliste.

Svalbar pub

Svalbar er Longyearbyens beste pub hvor fastboende og tilreisende møtes. Stemningen  er avslappet og kjøkkenet består av alt fra typisk husmannskost til mat fra alle verdensdeler. Serveres på en rustikk måte; både i form av god og hjemme-laget mat, og rause porsjoner.

pub.jpeg
LzFkFbCJ_edited.jpg
LzFkFbCJ.jpeg

3 sesonger

Svalbard er et reisemål som gir deg eventyr, refleksjon og naturopplevelser uansett årstid!

Det planlegges Isdronningturer fremover i hver sesong:

Blåtid og nordlys!

Nordlysvinter: 1. okt-28. feb

 

Denne perioden av året er gjerne fotografenes store favoritt, for nå er det både «blåtid» og solide doser med nordlys å forevige.

 

Blåtid er de ukene der sola beveger seg under horisonten og tilbake over horisonten igjen. Dette gir helt spesielle lysforhold på dagtid, med en vakker blåtone som rett og slett må oppleves for å forstås.

 

Nordlys døgnet rundt, er helt unikt for Svalbard Som det eneste bebodde sted i verden får man altså dagnordlys, som skiller seg i farge og styrke fra det som normalt opptrer om kvelden.

Magiske pastellfarger!

Solvinter: 1. mars-16. mai


Sola er vendt tilbake og energien likeså. Nå kan du gjøre utallige vinteraktiviteter! 

I denne perioden går vi fra litt sol til midnattssol i løpet av noen hektiske uker, og det er det de store utendørsopplevelsene som først og fremst lokker besøkende til Svalbard. Spesielt hundeturer og snøscooterturer er populære

 

Pastellvinter henviser til de helt spesielle og vakre lysforholdene, der snødekte fjell hviler mot en knallblå himmel, og der solens stadig sterkere tilværelse kaster de klareste pastellfarger over landskapet.

Midnattssol og fargerik flora!

Polarsommer: 17. mai-30. sept.

Om sommeren går natt og dag i ett i Høy-Arktis, det er ingen forskjell i lyset som forteller deg hvilken tid på døgnet det er. 

 

Om sommeren kommer mange for å oppleve naturen, floraen og dyrerike enten til fots eller med båt, eller begge deler. Tilbudet av organiserte aktiviteter er stort, og hundekjøring, ribb og kajakk er populære aktiviteter.

soldiagram_lys.png
P65iZ5yd.jpeg

Nordlyset kan du se i perioden 1. oktober – 28. februar.

Det magiske nordlyset!

Noen ganger behøver vi mørket for å legge merke til lyset. Svalbard skjer dette hvert år, når til og med dagen blir mørk nok for det sjeldne Nordlyset. Naturfenomenet alle ønsker å se, men som så altfor få har opplevd.

T-gEPu6n.jpeg
LzFkFbCJ_edited.jpg
LzFkFbCJ.jpeg

Visste du at det er flere isbjørner enn mennesker på Svalbard?

oRp_DfGA.jpeg
LzFkFbCJ.jpeg

Hva skal jeg ha med og hvordan skal jeg kle meg?

Forslag til pakkeliste:​​​

 • Pass

 • Tynne og tykke ullsokker

 • Ullundertøy

 • Ulljakke/fleecejakke og bukse

 • Varm og vindtett ytterbekleding

 • Hals/skjerf

 • Varm og vindtett lue og vanter

 • Gode og varme sko

 • Pene hverdagsklær til bespisning

 • Tøfler eller innesko da man ikke bruker sko inne på hotellet

 • Myke og behagelige klær til yoga

 • Førerkort til å kjøre ATV

 • Kamera og minnekort

*pakkelisten er tilpasset vintersesongen.