top of page

ISDRONNINGTUR

til magiske

SVALBARD

20.- 23. november 2020

&

15.-18. januar 2021

Image by James Padolsey
B9-DzAgl.jpeg

Du har kanskje vært på jentetur til London, Paris og New York? Flott der, men langt fra så eksotisk som å være isdronning som jakter på nordlyset, og kjører ATV/snøscooter ut i villmarka 

Og hva passer vel bedre enn å stare dagene med verdens nordligste yoga. Rolig og mykgjørende yoga for å koble ut omverdenen, koble på deg selv og være tilstede i nuet...Med foredraget til coach og mentaltrener Gyrid Beck Solberg, blir du garantert løftet til nye høyder og skjønner den egentlige betydningen av "Det er meg det kommer an på "!

 

Isdronningtur er skreddersydd for jenter som vil til Svalbard! Du kan bli med alene eller sammen med mamma, datter, søstre, vinklubben eller syklubben. Bare du har lyst til å være isdronning for én helg! Kanskje du til og med blir kåret til turens Isdronning? 

Isdronning for en helg!

Polar byferie

Isdronningtur kombinerer kultur, historie og enkle utendørsaktiviteter med god mat og drikke rundt den lille arktiske metropolen Longyearbyen.

 

Det er fare for at du kan bli  bitt av "polarbasillen", slik de som bor på Svalbard kaller det når man ønsker å komme igjen og igjen til Svalbard. Den kan sitte lenge i kroppen, men er helt ufarlig...

Denne filmen viser sommer på Svalbard.

unsplash-7bzvXyuT3aQ_edited_edited.jpg
imageresizer.jpeg
imageresizer-2.jpeg

"

"

Denne perioden av året er gjerne fotografenes store favoritt, spesielt siden de i tillegg til blålyset også får solide doser med nordlys å forevige.

Program ipad

Fredag

kl. 13:15

kl. 13:45

kl. 14:15

kl. 14:15

kl. 17:00

kl. 19:00

Lørdag 

kl. 07:00 - 11:00

kl. 08:00

kl. 08:30 - 09:30

kl. 09:30

kl. 10:30 - 17:00

kl. 17:00

kl. 19:00

Søndag 

kl. 07:00 - 11:00

kl. 10:00 - 13:30

kl. 14:00 - 19:30

kl. 19:30

Mandag

kl. 07:00 - 11:00

kl. 08:00

kl. 08:30 - 09:30

kl. 09:30

kl. 11:00

kl. 11:45

kl. 13:35

Program

for turene 20. - 23. nov 2020 & 15. - 18. jan 2021: Blåtid & nordlysvinter

Ankomst Svalbard flyplass

Avreise Gardermoen direkte med Norwegian kl 10:15.

Transport fra Svalbard Lufthavn til Svalbard Hotell | Polfareren

Innsjekk på Svalbard Hotell | Polfareren

Suppebuffet på Restaurant Polfareren

Ulike supper med masse deilig tilbehør. 

Vi besøker Svalbard bryggeri

Hamburger på Svalbar Pub

Grillede burgere, steinovnsbakte italienske pizzaer og lun stemning er bare begynnelsen på hva Longyearbyens stampub har å tilby. 

Frokost

Vi samles ved resepsjonen og går til Huset

Ta gjerne litt frukt og en kopp te før vi går, turen tar ca 15 min.

MediYoga på Huset

Verdens nordligste yogatime i historisk bygg. Vi fyller på med ro, energi og balanse i kropp og sjel. Timen passer for alle og krever ingen erfaring med yoga. Les mer om MediYoga her.

Vi går tilbake til hotellet, nydelig frokost venter

Egentid

Nyt sen og lang frokost før du utforsker Longyearbyen. Kanskje ønsker du å benytte deg av "Isdronningtilbud" hos Polar Spa, besøke Svalbard museum, spise lunsj på en av Longyearbyens hyggelige kafeer og gjøre litt tax-free shopping? Eller hva med å være med på en av arrangerte aktivitetene "Hundeslede på tur" eller "Livet i gruvene, se under Aktiviteter. Forhåndspåmelding kreves til aktiviteter og Polar spa.

Foredrag: Det er meg det kommer an på!

Gyrid Beck Solberg vil garantert holde oppmerksomheten din fra første til siste sekund. På en morsom og forfriskende måte vil du lære teknikker og bli inspirert til å tenke bedre, til beste for deg selv og de mål du vil oppnå.

Felles middag for de som ønsker det.

Vi kommer med et forslag om felles spisested, ikke inkludert i prisen.

Frokost

Nordlyssafari  - med ATV i november og snøscooter i januar

Vi kler oss godt, setter oss på ATV'en/snøscooteren og kjører inn i det vakre Svalbardlanskapet, hvor dype dalbunner og høye fjell er hjemmet til både Svalbardrein og arktiske rever. Det er først nå. I mørket, du legger merke til lyset.

Inkludert: Transport til og fra hotell, scooterdress, sko, votter, hjelm, kjørebriller, balaklava, varm drikke og kjeks, erfaren guide med nødvendig sikkerhetsutstyr, søk- og redningsforsikring. Alle kan delta, kun krav til førerkort for å kjøre ATV selv. Eldste som har vært med, var 83 år!

Varighet: ca. 3,5 timer.

Egentid

Kanskje ønsker du å benytte deg av en av "Isdronningpakkene" hos Polar Spa, besøke Svalbard museum, spise lunsj på en av Longyearbyens hyggelige kafeer og gjøre litt tax-free shopping ?

3-retters middag på Restaurant Polfareren og kåring av turens "Isdronning"

Restaurant Polfareren ligger i hjertet av Longyearbyen  på Svalbard Hotell | Polfareren. Kjøkkenet er preget av både det norske, franske og asiatiske kjøkken. 

Kåring av turens Isdronning. Denne hederstittelen går til ei som kanskje har utforderet seg selv litt ekstra, vist ekstra omtanke for andre eller bidratt på annen måte til å gjøre turen til en ekstra spesiell opplevelse. 

Frokost

Vi samles ved resepsjonen og går til Huset

MediYoga på Huset

Vi fyller på med ro, energi og balanse i kropp og sjel. Timen passer for alle og krever ingen erfaring med yoga.

Vi går tilbake til  hotellet, nydelig frokost venter

Utsjekk Svalbard Hotell | Polfareren

Transport fra Svalbard Hotell l Polfareren til Svalbard lufthavn

Avreise Svalbard flyplass

Direkte med Norwegian, ankomst Gardermoen kl 16:35.

13IyDm7Q.jpeg

Aktiviteter

Nordlyssafari - inkl. i prisen. 

Mørket og klarvær er vanligvis nøkkelen til å vitne det polare fyrverkeriet bedre kjent som nordlyset. Bli med oss på ATV-/snøscootersafari, hvor vi drar ut fra Longyearbyens belysning og inn i mørket mot vinterlandskapet i Adventdalen.

Hundesledekjøring med hjul. Kjør ditt eget hundespann! Stødige vogner med komfortabel fjæring, og 4-6 hunder tar deg med inn i Adventdalen. Her ser vi kulturminner fra gruvetiden.

Livet i gruve 3Opplev en gruvearbeiders hverdag på Svalbard. Vi utstyrer deg med arbeidsantrekk, og tar deg med på en kulturhistorisk vandring dypt inn i fjellet. 

Les mer om aktivitetene her.

  ATV Safari  

huset.jpeg

MediYoga på

Huset

"Huset" er Longyearbyens mest legendariske bygg. I mørketiden ser du det opplyst som et slott øverst i dalen. Det ble bygget som forsamlingshus i 1951, og fikk umiddelbart sitt berømte navn av byens befolkning. Her har det vært servering siden alkohol første gang ble tillatt servert på 50-tallet. De fleste av byens institusjoner inklusive skole, sykehus og postkontor, har hatt tilholdssted i Huset. 

I dag er Huset kjent for sin vinkjeller og sitt kjøkken. Siden 80-tallet er det bygget opp en vinkjeller som er blant Skandinavias største med over 20 000 flasker. Les mer om Huset her.

Svalbard hotell  |  Polfareren

Svalbard Hotell | Polfareren åpnet i februar 2016 og ligger midt i hjertet av Longyearbyen sentrum.

 

Her får du kostnadsfri Wi-Fi og moderne rom med flatskjerm-TV, radio og eget bad med dusj.

7NjY9cZB.jpeg
polfareren.jpeg

Restaurant Polfareren

Svalbard hotell l Polfareren byr ikke bare på overnatting, men har også en moderne restaurant og bar. Menyen er preget av det nordiske, franske og asiatiske kjøkken.  Om du ønsker å nyte noe godt i glasset, byr de også på øl fra Svalbard Bryggeri og har en velassortert vinliste.

Svalbar pub

Svalbar er Longyearbyens beste pub hvor fastboende og tilreisende møtes. Stemningen  er avslappet og kjøkkenet består av alt fra typisk husmannskost til mat fra alle verdensdeler. Serveres på en rustikk måte; både i form av god og hjemme-laget mat, og rause porsjoner.

pub.jpeg
LzFkFbCJ_edited.jpg
LzFkFbCJ.jpeg

3 sesonger

Svalbard er et reisemål som gir deg eventyr, refleksjon og naturopplevelser uansett årstid!

Det planlegges Isdronningturer fremover i hver sesong:

Blåtid og nordlys!

Nordlysvinter: 1. okt-28. feb

 

Denne perioden av året er gjerne fotografenes store favoritt, for nå er det både «blåtid» og solide doser med nordlys å forevige.

 

Blåtid er de ukene der sola beveger seg under horisonten og tilbake over horisonten igjen. Dette gir helt spesielle lysforhold på dagtid, med en vakker blåtone som rett og slett må oppleves for å forstås.

 

Nordlys døgnet rundt, er helt unikt for Svalbard Som det eneste bebodde sted i verden får man altså dagnordlys, som skiller seg i farge og styrke fra det som normalt opptrer om kvelden.

Magiske pastellfarger!

Solvinter: 1. mars-16. mai


Sola er vendt tilbake og energien likeså. Nå kan du gjøre utallige vinteraktiviteter! 

I denne perioden går vi fra litt sol til midnattssol i løpet av noen hektiske uker, og det er det de store utendørsopplevelsene som først og fremst lokker besøkende til Svalbard. Spesielt hundeturer og snøscooterturer er populære

 

Pastellvinter henviser til de helt spesielle og vakre lysforholdene, der snødekte fjell hviler mot en knallblå himmel, og der solens stadig sterkere tilværelse kaster de klareste pastellfarger over landskapet.

Midnattssol og fargerik flora!

Polarsommer: 17. mai-30. sept.

Om sommeren går natt og dag i ett i Høy-Arktis, det er ingen forskjell i lyset som forteller deg hvilken tid på døgnet det er. 

 

Om sommeren kommer mange for å oppleve naturen, floraen og dyrerike enten til fots eller med båt, eller begge deler. Tilbudet av organiserte aktiviteter er stort, og hundekjøring, ribb og kajakk er populære aktiviteter.

soldiagram_lys.png
P65iZ5yd.jpeg

Nordlyset kan du se i perioden 1. oktober – 28. februar.

Det magiske nordlyset!

Noen ganger behøver vi mørket for å legge merke til lyset. Svalbard skjer dette hvert år, når til og med dagen blir mørk nok for det sjeldne Nordlyset. Naturfenomenet alle ønsker å se, men som så altfor få har opplevd.

T-gEPu6n.jpeg
LzFkFbCJ_edited.jpg
LzFkFbCJ.jpeg

Visste du at det er flere isbjørner enn mennesker på Svalbard?

oRp_DfGA.jpeg
LzFkFbCJ.jpeg

Hva skal jeg ha med og hvordan skal jeg kle meg?

Forslag til pakkeliste:​​​

 • Pass

 • Tynne og tykke ullsokker

 • Ullundertøy

 • Ulljakke/fleecejakke og bukse

 • Varm og vindtett ytterbekleding

 • Hals/skjerf

 • Varm og vindtett lue og vanter

 • Gode og varme sko

 • Pene hverdagsklær til bespisning

 • Tøfler eller innesko da man ikke bruker sko inne på hotellet

 • Myke og behagelige klær til yoga

 • Førerkort til å kjøre ATV

 • Kamera og minnekort

*pakkelisten er tilpasset vintersesongen og førstkommende tur 6. - 8. november 2020.

Pakkeliste ipad
bottom of page